KARIJERA / PROFIL NAŠIH UPOSLENIKA
Imamo različite karaktere i poslove, ujedinjeni zajedno činimo velika djela. Velika porodica za velika postignuća.
SBU: Regija BiH
Zanimanje: doktor stomatologije

Kenan Kekić, Menadžer marketinga

Menadžer marketinga

Kenan Kekić, marketing menadžer regije BiH, u Bosnalijek je došao u aprilu 2015. godine. Došao je na otvorenu poziciju korporativnog produkt menadžera za OTC (OTC - lijekovi koji se izdaju bez ljekarskog recepta). Međutim, želja mu je bila da njegov rad bude fokusiran isključivo na domaće tržište. Trud, rad i ambicija se isplate. Nakon pola godine Kenanu je ostvaren san te je imenovan na poziciju marketing menadžera regije BiH.

„Nakon 12 godina rada u internacionalnoj kompaniji, predivan je osjećaj kada znate da radite nešto od čega će i šira društvena zajednica imati koristi, kada zarada ne odlazi van, nego se multiplicira i ostaje u BiH“.

Kenan smatra da je jedan od značajnih elemenata njegovog posla što direktno učestvuje u kreiranju aktivnosti koje pomažu zdravstvenu struku u BiH. „Brojni su projekti koje radimo zajedno, jer kao i svaka ozbiljna kompanija trudimo se pomoći zajednicu iz koje dolazimo“.

Naglašava kako je siguran da će Bosnalijek u godinama koje su pred nama postati najveći bh. izvoznik, povećati broj predstavništava u svijetu i značajno povećati broj zaposlenika. „Najiskrenije se nadam da će naš visokoobrazovani kadar umjesto trajnog odlaska u druge zemlje imati mogućnost željenog odlaska, ali kao zaposlenici Bosnalijeka, u misije širom svijeta.“

Pitali smo Kenana da li je ikada razmišljao o odlasku iz BiH. Njegov odgovor je bio vrlo očekivan: „U budućnosti se vidim kao zaposlenik Bosnalijeka. Odlazak iz BiH može doći u obzir samo kao misija u kojoj ću zajedno s timom ljudi, kojim rukovodim, zaraditi prvih 10.000.000 € i dodatno poboljšati dobit i reputaciju kompanije.“

Biti dio prodajnog tima na bh. tržištu je velik izazov koji zahtijeva potpunu predanost radu. Posao koji nema radno vrijeme. Međutim, postoje razlozi zašto jednostavno volite to što radite. Kenan ističe da su dobri uvjeti za rad glavni 'krivci' zašto je zadovoljan svojim radnim mjestom u Bosnalijeku. „Odgovorno tvrdim da ovakve uvjete za rad nema niko u farmaceutskoj industriji u BiH. A kako je kazao Aristotel - Zadovoljstvo u poslu daje savršenstvo u radu“.

Na kraju razgovora Kenan još dodaje: „Očekujem da će mi kompanija omogućiti daljnji poslovni razvoj, i da će mi posao, uprkos velikim izazovima koji su pred nama, i dalje pričinjavati zadovoljstvo. Jer ako volite ono što radite, tada nećete morati raditi niti jedan jedini dan u životu“ .


Ostale priče

novembar 16. 2018 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%