PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Stotine studenata i učenika iz BiH posjetilo Bosnalijek

U sklopu obilježavanja „Dana Bosnalijeka“, najveći bosanskohercegovački proizvođač lijekova otvorio je svoja vrata za posjete više stotina učenika i studenata iz cijele Bosne i Hercegovine.


Stotine studenata i učenika iz BiH posjetilo Bosnalijek

Studenti medicinskih i farmaceutskih fakulteta, kao i učenici više srednjih škola iz Sarajeva, Zenice, Banja Luke, Mostara, Travnika, Tešnja i Gračanice obišli su laboratorije kontrole kvaliteta i razvojni centar Bosnalijeka.

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović kaže kako je Bosnalijek oduvijek otvoren za saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama iz BiH koje predstavljaju temelj daljnjeg razvoja i napretka domaće farmaceutske industrije.

Jako smo sretni što veliki broj mladih ljudi vidi svoju budućnost u farmaceutskoj industriji, a Bosnalijek kao jedan od regionalnih lidera u ovoj branši uvijek ima otvorena vrata za učenike i studente koji su spremni usavršavati svoja znanja i vještine.

Uvjeren sam da će jedan dio mladih koji su nas posjetili vrlo brzo postati dijelom porodice radnika Bosnalijeka jer naši ambiciozni razvojni planovi za budućnost podrazumijevaju brojne investicije u daljnji razvoj koji neće biti moguć bez mladih stručnjaka.

Također, ovakve posjete su sjajna prilika za sve njih da vide kako i u BiH postoje vrhunske kompanije koje pružaju odlične uslove za rad i napredak, što će ih sigurno dodatno ohrabriti da karijeru grade u svoj domovini", poručio je Uzunović.

Kamelija Madacki-Todorović sa Univerziteta SSST u Sarajevu kaže kako su studenti i nastavnici izuzetno zadovoljni prilikom za posjetu i saradnju sa Bosnalijekom.

 Bili smo fascinirani najnovijim tehnologijama u laboratorijima, ljubaznim i profesionalnim osobljem te radnim mjestima u raznim oblastima koje Bosnalijek pruža, a u kojima mnogi od naših studenata mogu vidjeti sebe u budućnosti, istaknula je Madacki-Todorović.

Saradnja obrazovnih institucija iz BiH i Bosnalijeka bit će nastavljena i u budućnosti.juni 13. 2022
Ranije objavljeno
Bosnalijek - lider poslovne zajednice Bosne i Hercegovine Bosnalijekova putna apoteka, efikasna rješenja za siguran i ugodan odmor ... Stotine studenata i učenika iz BiH posjetilo Bosnalijek Održano prvo takmičenje u prikazima slučaja u onkologiji Bosnalijek dvije decenije najbolji prijatelj porodice SOS mame Fikrete Organizirano druženje penzionera u okviru kampanje „Dani Bosnalijeka“ ... Počinje korporativna kampanja „Dani Bosnalijeka“ Neaktivnim oblicima u sastavu B12 – važne medicinske činjenice o aktivn ... Održana trodnevna „Škola EKG-a i srčanih aritmija“ Bosnalijek i Klinika za neurologiju UKC Tuzla 10 godina tradicionalno po ...

august 08. 2022 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%