PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Bosnalijek proglašen međunarodnom farmaceutskom kompanijom godine na tržištu Euroazije

Najveći bosanskohercegovački proizvođač lijekova Bosnalijek osvojio je nagradu za međunarodnu farmaceutsku kompaniju godine, na Euroazijskom farmaceutskom samitu 2021, održanom 12. i 13. oktobra u gradu Taškent u Uzbekistanu.


Bosnalijek proglašen međunarodnom farmaceutskom kompanijom godine na tržištu Euroazije

Pobjednike je proglasio žiri stručnjaka za euroazijska farmaceutska tržišta.

Na ovaj način Bosnalijek je, u godini kada obilježava 70 godina od osnivanja kompanije, dobio još jednu značajnu potvrdu dostignutog kvaliteta svojih proizvoda jer su u konkurenciji za ovu nagradu bile i velike svjetske faramaceutske kompanije, te je i na ovaj način, dodatno učvrstio poziciju najvećeg domaćeg izvoznika u farmaceutskoj industriji. 

Posebno je značajno što je ova nagrada dodijeljena u godini pandemije COVID-19, što pokazuje da je Bosnalijek uspješno prilagodio svoje poslovanje, unatoč brojnim izazovima uzrokovanim globalnom zdravstvenom krizom.   

Na Euroazijskom farmaceutskom samitu 2021. godine, raspravljalo se o trendovima razvoja farmaceutskih tržišta u 13 zemalja u kojima živi više od 300 miliona stanovnika, a radi se o Rusiji, Kazahstanu, Uzbekistanu, Kirgistanu, Bjelorusiji, Armeniji, Azerbejdžanu, Tadžikistanu, Turkmenistanu, Ukrajini, Gruziji, Moldaviji i Mongoliji.

Konferenciji su prisustvovali članovi regulatornih tijela brojnih država ovog regiona, vodeće međunarodne i domaće farmaceutske kompanije, apotekarski lanci, predstavnici zdravstvenih ustanova i udruženja pacijenata.

Tokom 15 sesija, čelnici industrije diskutovali su o strategijama, razvojnim trendovima budžetskog i komercijalnog sektora, cijenama, prodaji, marketingu, regulatornim i medicinskim pitanjima.oktobar 27. 2021
Ranije objavljeno
Bosnalijek - lider poslovne zajednice Bosne i Hercegovine Bosnalijekova putna apoteka, efikasna rješenja za siguran i ugodan odmor ... Stotine studenata i učenika iz BiH posjetilo Bosnalijek Održano prvo takmičenje u prikazima slučaja u onkologiji Bosnalijek dvije decenije najbolji prijatelj porodice SOS mame Fikrete Organizirano druženje penzionera u okviru kampanje „Dani Bosnalijeka“ ... Počinje korporativna kampanja „Dani Bosnalijeka“ Neaktivnim oblicima u sastavu B12 – važne medicinske činjenice o aktivn ... Održana trodnevna „Škola EKG-a i srčanih aritmija“ Bosnalijek i Klinika za neurologiju UKC Tuzla 10 godina tradicionalno po ...

august 08. 2022 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%