INVESTITORI / AKTUELNE INFORMACIJE
Aktuelne finansijske informacije vezane uz naše poslovanje i događaje koji na njega utiču.

Kontinuirani rast: Prihodi Bosnalijeka u 2017. godini povećani za 35 posto

Prihodi Bosnalijeka u prvih devet mjeseci 2017. godine, povećani su za 35 posto u odnosu na isti period prošle godine.


Kontinuirani rast: Prihodi Bosnalijeka u 2017. godini povećani za 35 posto
Bosnalijek je u ovom vremenskom periodu ostvario prihod od 92 miliona KM, što predstavlja rast od 35 posto u odnosu na prvih devet mjeseci 2016. godine.

Kontinuirani rast prodaje Bosnalijekovih proizvoda na inozemnim tržištima nastavljen je i u ovoj godini, iako je rast prihoda rezultat i pozitivnih kretanja na tržištu BiH.

Nastavljen je trend rasta učešća izvoza u ukupnom prihodu, pa je prihod ostvaren na inozemnim tržištima činio 64 posto ukupnog prihoda od prodaje, ali i jačanje pozicije na domaćem tržištu uz ostvaren rast prihoda od prodaje od 13 posto", istaknuo je direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović.

Dobit kompanije prije oporezivanja iznosi 5,5 miliona KM. 


oktobar 29. 2017
Ranije objavljeno
Izvještaj o događaju koji bitno utiče na finansijsko poslovanje emitenta ... Skupština dioničara Društva - odluke Izvještaji o događajima koji bitno utiču na finansijsko poslovanje emite ... Izvještaj Odbora za glasanje sa Redovne godišnje Skupštine društva Bosna ... Obavještenje o sazivanju redovne godišnje Skupštine društva Bosnalijek d ... Bosnalijek ostvario rekordnih 107 miliona KM prihoda na inostranim tržiš ... Kontinuirani rast: Prihodi Bosnalijeka u 2017. godini povećani za 35 pos ... Izvještaj o događaju koji bitno utiče na finansijsko poslovanje emitenta ... Izvještaj o događaju koji bitno utiče na finansijsko poslovanje emitenta ... Skupština dioničara Društva - odluke

decembar 18. 2018 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%