PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Tokom IV škole „Akutnog koronarnog sindroma“ edukovano 60 mladih ljekara

Kompanija Bosnalijek i Kardiološki edukativni centar Sarajevo (KECS) organizovali su četvrtu školu „Akutnog koronarnog sindroma u praksi“ (AKS) na Vlašiću, od 19. do 21. aprila 2019. godine. U školi AKS je učestvovalo 60 mladih ljekara, specijalizanata, specijalista i ljekara opšte prakse iz cijele Bosne i Hercegovine.


Tokom IV škole „Akutnog koronarnog sindroma“ edukovano 60 mladih ljekara

Škola je bila interaktivnog karaktera. Tokom sesija diskutovalo se o praktičnim i aktuelnim temama. Predavači KECS-aprezentirali su svoja iskustva iz prakse pomoću prikaza slučajeva.

„Mladi ljekari su imali aktivno učešće tokom sesija i radionica,  iznosili su svoja zapažanja i postavljali pitanja članovima KECS-a o optimalnim rješenjima na predstavljene slučajeve iz njihove prakse", istakla je Aida Jahić, produkt menadžer za receptne lijekove u Bosnalijeku.

Edukacija je obuhvatila najučestalije probleme sa kojima se ljekari mogu susresti u svakodnevnoj praksi i optimalna rješenja za pristup pacijentu sa akutnim bolom u prsima, definiciju i diferencijalnu dijagnozu AKS, te su prezentirani i aktuelni ESC vodiči za STEMI i NSTEMI.

Prezentirane su invazivne i neinvazivne dijagnostičke procedure, kao i medikamentozni tretman AKS.

Mladi ljekari su izrazili zadovoljstvo i zahvalnost na prilici da tokom trodnevne škole AKS razmjene iskustva, te steknu nove vještine i znanja od eminentnih stručnjaka iz oblasti kardiologije: prof. dr. Mehmed Kulić, dr. Amir Omerbašić i dr. Mirela Tuce.

„Prema mišljenju svih prisutnih, IV škola AKS je ocijenjena kao veoma uspješna edukacija koja će značajno doprinijeti mladim ljekarima da uspješnije i efikasnije zbrinjavaju pacijente sa akutnim koronarnim sindromom. Zbog velikog interesa za dalju edukaciju ove vrste, škola AKS će se ponovo organizovati", istakao jeKenan Kasumagić, produkt menadžer za receptne lijekove u Bosnalijeku.

Posljednji dan edukacije, mladim ljekarima su podijeljeni certifikati i evaluacioni listovi u cilju procjene uspješnosti i efikasnosti škole AKS.

Bosnalijek kao pokrovitelj i inicijator ovog značajnog stručnog skupa se diferencira i etablira kao društveno odgovorna kompanija, koja aktivno učestvuje u razvoju i unapređenju vještina i znanja mladih ljekara, što direktno doprinosi povećanju kvaliteta zdravstvenih usluga, čiji su krajnji korisnici građani BiH.

 

april 25. 2019
Ranije objavljeno
43. rođendan Lysobact® - a Prema portalu Indikator.ba – Iskorak kompanije Bosnalijek najbolji potez ... Dodatna podrška za buduće mame u Bosnalijeku BiH Kampanji „Prvo zdravlje“ pridružio se i FK Velež Amina Kajtaz brend ambasador kompanije Bosnalijek Odluka o preventivnom povlačenju određenog broja serija lijeka RANIBOS® ... Održano tradicionalno druženje sa penzionerima, porodicama poginulih rad ... Mladi rukometaši Izviđača i Borca pobjednici 4. LYSOBACT® Međunarodnog t ... Lysobact® 4. Međunarodni rukometni turnir (U15 i U17) „VIŠE OD IGRE“ Sar ... Kompanija Bosnalijek otvorila novi pogon za proizvodnju tečnih i polučvr ...

januar 22. 2020 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%