PRESS CENTAR / AKTUELNE INFORMACIJE
Sve informacije o aktivnostima naše kompanije na jednom mjestu.

Bosnalijek donirao novu opremu Plivačkom klubu Spid

Bosnalijek je obezbijedio novu sportsku opremu članovima i članicama Plivačkog kluba Spid (PK Spid) te nastavio uspješnu saradnju drugu godinu zaredom podržavši rad trenera Amela Kape i njegovih saradnika.


Bosnalijek donirao novu opremu Plivačkom klubu Spid
Na Olimpijskom bazenu Sarajevo, 29. juna 2017. godine, u ime Bosnalijeka opremu je uručila Jasmina Korda, portparol Bosnalijeka. Ovom prilikom Korda je za medije izjavila da je svaki uspjeh koji ostvari PK Spid ujedno i uspjeh Bosnalijeka.

„Raduje nas da kao kompanija možemo pomoći jednom ovakvom projektu, da olakšamo i treneru i roditeljima koji dovode djecu na treninge. Nastojat ćemo to činiti i u budućnosti jer našem društvu trebaju ovakvi pozitivni primjeri. Bosnalijek kao društveno odgovorna kompanija prva je prepoznala značaj i najveći je donator PK Spid", za medije je istaknula Korda.
 
Plivački klub Spid sa tri člana učestvuje na međunarodnom takmičenju u Berlinu

PK Spid je jedini u BiH za djecu i osobe sa invaliditetom, koji će nakon nešto više od godinu dana rada, od 03. do 09. jula sa tri predstavnika učestvovati na međunarodnom takmičenju u Berlinu.

Osnivač i trener PK Spid Amel Kapo, u razgovoru s medijima istaknuo je da je glavni cilj proći međunarodnu klasifikaciju što je preduslov za evropska, svjetska i paraolimpijska takmičenja. Trener Kapo ne krije sreću što je u relativno kratkom vremenskom roku klub dobio mnogobrojne članove, a danas drugi treneri i on rade sa 53 člana sa invaliditetom. Sumirajući utiske, trener Kapo je istaknuo da su već napravili stvari koje je u početku samo sanjao.

„Sretan sam što su se neke stvari brzo desile u smislu da smo primljeni u Plivački savez FBiH, da se možemo takmičiti sa tipičnom djecom, da smo bili već na dva takmičenja, u Splitu i Zagrebu i osvojili zlatne medalje", dodao je trener Kapo. 

Na takmičenje u Berlin idu Selma Gušo i Damir Muratović. Ne kriju uzbuđenje, a oboje treniraju duže od godinu dana. Na pitanje medija šta očekuju od takmičenja Selma je izjavila:

„Očekujemo da ostvarimo dobre rezultate, uložili smo dosta truda i rada, energije u treniranje. Naravno da se nadamo i nekoj medalji. Koliko god da je ovo grupni sport, ta medalja koju dobijete doprinosi osjećaju zadovoljstva, samopouzdanja i to je potvrda svega onoga što ste uložili." 

Damir je dodao:
Dat ćemo sve od sebe i medalje nisu toliko važne koliko je važno da dobijemo klasifikaciju i da se nastavimo takmičiti."

PK Spid danas ima članove iz cijele BiH. Jedini je plivački klub u BiH koji radi sa djecom i osobama sa invaliditetom. Trenutno nemaju kontinuiranu podršku nijednog nivoa vlasti. Klub opstaje isključivo zahvaljujući odgovornim kompanijama i pojedincima. 

Od početka imamo podršku Bosnalijeka i zbog njih imamo mogućnosti za uspješniji rad. Zahvalni smo Bosnalijeku koji je od početka sa nama, bez njihove podrške danas nas ne bi bilo. Smatram da ovaj, iako ne volim riječ projekat ne smije imati kraj. Mislim da BiH treba više ovakvih klubova", istaknuo je na kraju razgovora s medijima trener Kapo.
 

Selma i Damir
juni 29. 2017
Ranije objavljeno
Održan Treći kongres farmaceuta Crne Gore u Bečićima Inostrana tržišta prepoznala su kvalitet Bosnalijekovih proizvoda Bosnalijek dobitnik prestižne nagrade “Platinum uncia" Bosnalijek najpoželjniji poslodavac u farmaceutskom sektoru i u 2019. go ... Tokom IV škole „Akutnog koronarnog sindroma“ edukovano 60 mladih ljekara ... Konferencija „Global Enterofuryl® Speaker Training – GEST“ okupila domać ... Uspješno okončan dvodnevni Okrugli sto psihijatara Poziv za učešće na takmičenju prikaza slučaja – Bosnalijek Case Report L ... Uspješna godina za Bosnalijek, prihodi porasli za 10 posto Treća generacija studenata američkog Univerziteta Yale posjetila Bosnali ...

maj 23. 2019 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%