Adnan Hadžić, magistar ekonomskih nauka

izvršni direktor za finansije
izvršni direktor za finansije


Ekonomski fakultet je završio 2003. godine u Sarajevu, smjer Finansijsko računovodstvo. Magistrirao je 2011. godine, smjer Poslovna ekonomija iz oblasti Finansijskog menadžmenta i stekao zvanje magistra ekonomskih nauka. Aktivno govori engleski jezik.
 
Razvoj uspješne karijere i sticanje bogatog iskustva počeo je u Bosna Bank International d.d. Sarajevo 2003. godine. Nakon toga, 2005. godine prelazi u Komisiju za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine u Sektor za regulaciju i nadzor tržišta kapitala. Od 2008. do 2012. godine, u Hypo Alpe – Adria Bank d.d. Mostar vršio je funkciju voditelja Odjela investicijskog bankarstva i Odjela javnog finansiranja, a potom je unaprijeđen na poziciju zamjenika direktora Sektora korporativnog i javnog bankarstva.

Certificirani investicijski savjetnik, Adnan Hadžić je zahvaljujući predanom radu i uspješnim poslovnim rezultatima od 2008. godine član Nadzornog odbora DUF Hypo Invest d.o.o. Mostar.
 
Uspješni sportista, državni prvak Bosne i Hercegovine u karateu od 1994. do 2009. godine, član i kapiten karate reprezentacije BiH, iza sebe ima veliki broj odličnih rezultata, nagrada i priznanja.
 
Nadzorni odbor Bosnalijeka imenovao je Adnana Hadžića na poziciju izvršnog direktora za finansije 14. novembra 2013. godine.


juli 23. 2024 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%