Obrazovanje i razvoj

Mi smo u Bosnalijeku svjesni značaja kadrova i njihovih znanja i sposobnosti za daljnji razvoj Kompanije, te kontinuirano i efikasno realiziramo brojne aktivnosti u području edukacije i daljnjeg stručnog usavršavanja zaposlenih.

Cilj nam je da kroz vrlo osmišljene i savremene edukacijske programe kod zaposlenika razvijamo organizacijsku efikasnost i vođstvo, interpersonalne vještine i vještine pregovaranja, samopouzdanje, postavljanje ciljeva i razvoj ličnih kvaliteta, kreativnost, rješavanje problema, komuniciranje i saradnju s drugima, timski rad, efikasnije upravljanje vremenom, ovladavanje specifičnim metodama i radnim postupcima, te kvalitetniji odnos s kupcima i potrošačima.

S obzirom na specifičnosti farmaceutske industrije, posebnu pažnju posvećujemo redovnim edukacijama zaposlenika u području GMP-a, odnosno "dobre proizvođačke prakse".

Pri definiranju edukacijskih planova fokus je na individualnim potrebama zaposlenika, koje proizilaze iz zahtjeva radnog mjesta s jedne strane i nivoa stručnosti i razvijenosti kompetencija zaposlenika s druge strane. Veliku pažnju posvećujemo ocjeni efekata edukacija i primjeni naučenog.

 
Povezani linkovi

juni 25. 2024 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%