PODRŽAVAMO NAJUGROŽENIJE KATEGORIJE STANOVNIŠTVA
Promoviramo humane vrijednosti i kroz različite programe nesebično pomažemo našoj zajednici.
KORPORATIVNA ODGOVORNOST

Odgovornost kao temeljni princip poslovanja

Realizacijom brojnih društveno odgovornih aktivnosti, Bosnalijek se svrstava u uspješne bosanskohercegovačke kompanije koje slijede koncept društveno odgovornog poslovanja i pomažu lokalnoj i široj društvenoj zajednici.

Bosnalijek kao društveno odgovorna kompanija djeluje direktno i kroz saradnju sa zdravstvenim, državnim i nevladinim organizacijama. Brojni su projekti i manifestacije koje Bosnalijek podržava u oblasti zdravlja, sporta, kulture, nauke i obrazovanja. Njeguje korporativnu filantropiju i nesebično pomaže najugroženije kategorije stanovništva, prvenstveno djecu i osobe s posebnim potrebama, bez roditeljskog staranja, te osobe treće životne dobi.

Za Bosnalijek je održivi razvoj cilj koji nema alternativu, te sve aktivnosti usmjerava na osiguranje savremenih tehnologija i opremu koja smanjuje emisije u okolinu, brigu za racionalno korištenje vode i energenata, edukaciju zaposlenih i razvijanje svijesti o potrebi stalne brige za okolinu.

Kao nosilac nagrade „Društveno odgovorno preduzeće 2008. u BiH", Bosnalijek kontinuirano ulaže u ljudske potencijale, kvalitet proizvoda i saradnju s društvenom zajednicom.
Povezani linkovi

juni 25. 2024 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%