KARIJERA / PROFIL NAŠIH UPOSLENIKA
Imamo različite karaktere i poslove, ujedinjeni zajedno činimo velika djela. Velika porodica za velika postignuća.
Sektor opšte usluge
Zanimanje: kuhar specijalista

Ismeta Bašić, Kuhar

Kuhar
„Kada odaberete zanimanje koje je sastavni dio vaše ličnosti, onda to što radite ne možete nazvati poslom. To je nešto mnogo više, recimo vaš poziv ili, još preciznije, strast prema tome što stvarate", kaže Ismeta Bašić.

U veoma prostranoj i svijetloj kuhinji Bosnalijeka uvijek je dinamično. Tamo ćete zateći dobro raspoloženje, smijeh i ugodan miris zdrave i ukusne hrane. Tim kuhara i servisera svakog jutra, tačno određenom dinamikom i redoslijedom, sprema najukusnije recepte poznate svim zaposlenicima kompanije, ali i brojnim gostima. Ismeta Bašić je oduvijek znala da će njen životni poziv biti spremanje ukusnih jela. Već sa osamnaest godina, nakon završene srednje škole, davne 1985. godine je došla u Bosnalijek.

„Kuhanje i rad u kuhinji su nešto što me pokreće, motivira i jednostavno nikada nemam osjećaj da sam umorna. Od 1985. godine nisam prestajala raditi niti jedan dan. Radila sam i za vrijeme rata u BiH. Ni upozorenja na granatiranje nisu me zaustavljala da dođem na posao", govori Ismeta te ističe da je bilo dana kada je u kuhinji provodila i po dvanaest sati dnevno. „Radila bih punu smjenu, a onda odlazila na sve moguće kurseve i edukacije o kuhanju. Uvijek sam se trudila da naučim nešto novo i, naravno, budem u kuhinji", govori Ismeta.
 
Završila je gotovo sve kurseve kuhanja koji su se održavali u Sarajevu. Na kraju je svoju ljubav prema kuhanju krunisala diplomom - kuhar specijalista. Ismeta i njene kolege nisu samo predani kuhanju i održavanju savršene čistoće na njihovom radnom mjestu. Veoma su posvećeni i prehrambenim navikama kolega, tako da znaju za svakog šta jede i koju vrstu jela najčešće će odabrati iz dnevnog menija.
 
„Većinu jela pravimo prema receptu bosanske kuhinje. Međutim, nemali broj kolega ima malo drugačije prehrambene navike, te se trudimo da ugodimo i njima. Obično nam ne traže da ih posebno pazimo, ali mi sami pratimo njihove prehrambene navike i  nastojimo da im ugodimo. Znamo kada najčešće dolaze na ručak i trudimo se da im omiljeno jelo pripremimo na vrijeme", kaže Ismeta i veselo dodaje da je nedavno čula jednu vrlo istinitu izreku koja glasi:

„Isti čovjek može biti tvrdi pesimista prije ručka i uvjereni optimista nakon ručka."
Ostale priče

juli 23. 2024 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%