KARIJERA / PROFIL NAŠIH UPOSLENIKA
Imamo različite karaktere i poslove, ujedinjeni zajedno činimo velika djela. Velika porodica za velika postignuća.
Sektor korporativni marketing
Zanimanje: doktor medicine

Edhem Rustempašić, Korporativni marketing menadžer

Korporativni marketing menadžer

Edhem Rustempašić je više od jedne decenije sticao profesionalna znanja i vještine na poslovima upravljanja marketingom farmaceutike u najvećim regionalnim i svjetskim generičkim farmaceutskim kompanijama. U Bosnalijek je došao 2013. godine, motiviran željom da svojim iskustvom i predanim radom doprinese ostvarenju nove i ambicioznije poslovne vizije najveće bh. farmaceutske kompanije.

U Bosnalijeku težimo izvrsnosti u svim našim aktivnostima. U Sektoru korporativnog marketinga nastojimo kontinuirano razvijati i unapređivati najviše standarde integriranih marketinških komunikacija prema korisnicima naših proizvoda i usluga. Sve su ovo razlozi zbog kojih se dr. Edhem Rustempašić opredijelio za rad u najvećoj bh. farmaceutskoj kompaniji. „Užurbana dinamika poslovnog okruženja svakodnevno mi nameće velike izazove i traži drugačija, kvalitetnija i bolja rješenja. Zato ne pamtim dva slična dana u svojoj karijeri, što posao kojim se bavim čini veoma uzbudljivim," pojašnjava Rustempašić i dodaje da je u Bosnalijeku marketing farmaceutike etabliran kao moderna, multidisciplinarna poslovna oblast koja kombinira medicinu, farmaciju, ekonomiju, psihologiju i moderne tehnologije.

 „Spremnost na doživotno učenje i stalno usavršavanje u kombinaciji s kreativnom energijom usmjerenom na rezultate traže od mene da dajem najbolje od sebe za cilj u koji čvrsto vjerujem. Zato Bosnalijek doživljavam svojom drugom kućom," ističe Rustempašić.

U razgovoru s mlađim kolegama često ćete ga čuti kako ih na jedinstven način ohrabruje, podržava njihovu kreativnost i podstiče njihov rad.

„Neko je rekao da 'nikome nije dat san, a da mu ujedno nije darovana i moć za njegovo ostvarenje'." Za svaku osobu koja hrabro teži da riječi pretvara u djela, a kojoj strahovi i izgovori nisu jači od njenih snova, Bosnalijek predstavlja ono vrijedno mjesto u životu na kojem ti snovi mogu postati stvarnost," reći će vam Edhem.

Ostale priče

juni 25. 2024 |
SASE |
BSNLR - Bosnalijek d.d. Sarajevo: 12,47 3,89%